bevidstgørelse
        erkendelse
             reflektion
&
             udvikling
          proces
perspektivering

 

                                         

                                  stress:
coaching
 samtale
  facilitering                  stress:
coaching
 samtale
  facilitering

 

Stress er en tilstand af fysiologisk forandring i form af bestemte hormoner og signalstoffer (hormonelle og biokemiske processer i hjernen og kroppen)! Denne forandring skyldes krav til vores fysiske eller mentale formåen via påvirkning fra ydre og/eller indre omstændigheder / årsager, som ikke  nødvendigvis er negative (generelle psykologiske stress påvirkninger/stressorer), hvilket kan forstyrrer vores normale fysiske eller psykiske helbred (stress symptomer).

 

I stresshåndtering hos mig (stress behandlingsprocessen), hvor kriseledelse og coaching  ledsager  hinanden,  handler det om at hjælpe dig med at erkende disse omstændigheder/årsager og deraf følgende stress mønstre,   hvad der  forhindre  dig i at ændre stress mønstrene,  og med at finde ud af,  hvordan du kan ændre dit liv,  så du således opnår en sund balance i dine aktiviteter i en hektisk hverdag!

 

Det er vigtigt at forstå naturen i stress. En stresset person er fysisk og psykisk ude af balance. Når du er stresset  fungerer   hjernen på en anden måde,  end når du ikke er  stresset. Og jo mere stresset du er, jo mere udpræget er det.

 

Du tænker mere og mere sort/hvidt, når du er stresset, mister evnen til at prioritere, mister kreativiteten, mister overblikket, mangler ressourcer osv. Når du er stresset, bør du ikke træffe store beslutninger, hvis det overhovedet kan undgås. Det er vigtigt at blive afstresset først.
 

Stresshåndteringen hos mig handler om bevidstgørelse og erkendelse af den nuværende situation og tilstand samt det nuværende  stressniveau  og  belastningsniveau  (begribelse),  hvorefter  stresscoaching hos mig tilfører kapacitet, ressourcer  og energi til dig som stressramt, så  du har  mulighed for at håndterer hvad der er, og forandre hvad der kan og skal forandres, så du kan opnå en acceptabel tilstand og situation (håndtering).

 

Almindelig  coaching  i stresshåndtering af stressede  mennesker  kan  let gøre  ondt værre.  F.eks. viser statistikken, at med almindelig coaching i stresshåndtering vil omkring halvdelen skifte arbejde eller ikke vende tilbage efter en evt. sygemelding.

Med kompetent stresscoaching i stresshåndtering vil næsten alle forblive på, eller komme tilbage til, deres arbejde.
 

Jeg vil som stresscoach i min stresshåndtering starte med at hjælpe  dig til at komme i  balance igen og få overskud,  for derefter at kunne  hjælpe med almindelig  coaching.  Jeg er som stresscoach uddannet til at hjælpe stressede  mennesker med korrekt stresshåndtering, idet jeg som stresscoach, udover den almindelige uddannelse som coach, i min uddannelse som stresscoach har en række redskaber og  kompetencer  specielt til at hjælpe stressede mennesker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poul-Erik Juhl   


View coaching4stress' profile on facebook